Cu ajutorul European Education Alliance căutăm să aducem oportunitățile din educație mai aproape de cetățeni

În timp ce la București decidenții au rămas blocați în proiectul România educată, care este depășit din punct de vedere tehnic, continui să promovez educația la nivel european prin organizarea unei noi dezbateri la care a participat vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

Am dezbătut despre modul în care planurile de redresare trebuie să abordeze educația dar și despre posibilitatea ca acest domeniu să fie integrat în competențele europene în contextul conferinței privind viitorul Europei.

Am discutat cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene despre proiectul pilot inițiat pentru digitalizarea școlilor din mediul rural, în valoare de peste 2 milioane de euro, și am convenit să încercăm să extindem inițiativa prin transformarea sa într-un program complex de digitalizare a zonelor izolate și cu o conectivitate redusă în așa fel încât tinerii să aibă un viitor mai bun în respectivele localități.

În plan european există, prin intermediul programelor și proiectelor inițiate de Uniunea Europeană, multe oportunități, ratate din păcate de către România. Cu ajutorul European Education Alliance căutăm să aducem aceste oportunități mai aproape de cetățeni.

Comisarul ne-a informat că analiza preliminară a planurilor de redresare arată că circa 20 de miliarde de euro sunt prevăzute pentru susținerea digitalizării și educația digitală. 22% din bugetul total al planurilor ar fi alocat către prioritățile digitale, iar anumite state membre au alocat întreg bugetul pentru educație pe zona de digitalizare a educației.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale