Sportul trebuie să rămână un bun public!

În calitate de vicepreședinte al Comisiei CULT, care se ocupă de sport în Parlamentul European, am inițiat zilele trecute o interpelare semnată de 23 de europarlamentari din 18 țări prin care am solicitat Comisiei Europene să intervină pentru a bloca Superliga Europeană.
Această nouă competiție riscă să dăuneze principiilor unor competiții transparente, echitabile, bazate pe performanță și deschise, care ghidează sporturile europene în general și în special fotbalul.
Acest demers ar urma să genereze pierderi financiare importante pentru celelalte cluburi europene și ar afecta iremediabil spiritul sportiv. Mai mult decât atât, există pericolul ca și alte sporturi să fie afectate în viitor.  Pentru noi, românii, astfel de modele, care ar rupe total legăturile cu istoria și tradiția sportului, sunt complet inacceptabile.
Profit de ocazie pentru a aduce un omagiu tuturor performanțelor obținute de echipele noastre în competițiile continentale intercluburi, mai ales că în curând vom celebra 35 de ani de la triumful Stelei București împotriva grupării FC Barcelona din finala Cupei Campionilor Europeni.
Ca urmare a presiunii publice exercitate de decidenții europeni și de suporteri, mai multe cluburi și-au anunțat intenția de a părăsi Superliga Europeană, dar până la o decizie finală autoritățile rămân precaute.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale