Fiecare cetățean european, în deplin acord cu propriile decizii, trebuie să aibă acces la cele mai bune soluții medicale existente

Am solicitat astăzi Comisarului European pentru Sănătate, Stella Kyriakides, ca executivul european să depună mai multe eforturi pentru ca cele mai bune tratamente medicale să ajungă la pacienții COVID-19 din toate statele membre, să se asigure că reușim prin campania de vaccinare să ajungem la grupurile cele mai vulnerabile (mediu rural, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, etc.) și să se implice pentru ca informația exactă, verificată medical, să ajungă transparent și corect la populație.
Este foarte important ca fiecare cetățean european, în deplin acord cu propriile decizii, să aibă acces la cele mai bune soluții medicale existente. Pentru a putea implica populația în acest efort, soluția constă în a fi sinceri și transparenți, indiferent de situație, pentru că doar așa putem crește încrederea în ceea ce avem de făcut împreună.
Comisarul European a recunoscut în discuția cu reprezentanții grupului nostru politic că ținta de vaccinare de 70% a fost împinsă pentru finalul verii. În același timp, trebuie menționat faptul că executivul european a crescut capacitatea de producție a vaccinului la nivelul UE și a contractat noi doze de vaccin din serurile considerate de populație ca fiind cele mai credibile.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale