European Education Alliance, o platformă care aduce împreună decidenți și experți în domeniul educației din toată Uniunea Europeană

Astăzi, am lansat European Education Alliance, o platformă europeană care aduce împreună decidenți și experți în domeniul educației din toată Uniunea Europeană, pentru a crește profilul educației la nivel european în toate politicile publice.
Este necesar să co-creăm politici educaționale, împreună cu profesorii, cursanții, părinții, comunitățile locale și partenerii sociali, care să contribuie la dezvoltarea unor sisteme de învățământ moderne, reziliente, accesibile și de calitate.
Realitatea este că nu mai putem continua să facem școală în săli de clasă care arată ca acum 30 de ani sau să predăm folosind aceleași metode sau resurse neactualizate. Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns real la nevoia de modernizare a educației, asigurându-se că se alocă resurse financiare adecvate și că peste tot în Europa, indiferent de țara sau de zona în care trăiesc, cursanții au acces la educație și formare de calitate pe tot parcursul vieții.
În cadrul evenimentului au avut intervenții Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, co-președinta Alianței Europene pentru Educație, eurodeputatul Eva Maydell, președintele Lifelong Learning Platform, Arja Krauchenberg, președintele European Trade Union Committee for Education, Larry Flanagan, precum și membri ai Parlamentului European și experți în domeniul educației.
Conferința a fost difuzată live pe Facebook, înregistrarea fiind disponibilă aici: https://fb.watch/4TXbQ5rnl7/

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale