Să muncim zi de zi pentru ca fiecare român să aibă acces la servicii de sănătate de calitate!

???? Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății. Am decis să privilegiez acțiunea și să redirecționez 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Maria Beatrice din Alba care, în cei 9 ani de activitate, a susținut tratamente de recuperare neuromotorie pentru peste 3000 de copii. Ei construiesc în prezent primul centru pediatric din România pentru copiii cu paralizie cerebrală infantilă, afecțiuni neuromotorii și traumă. Mai multe aici: www.mariabeatrice.ro. Vă invit și pe voi să identificați o organizație ce necesită sprijinul vostru.
❌ Guvernanții, care au tăiat bugetul la sănătate, trebuie să înțeleagă faptul că sănătatea nu reprezintă o cheltuială.
✅ În 2014 am creat primul proiect pilot în valoare de 1 milion de euro pentru sprijinirea accesului la sănătate de calitate în mediu rural.
✅ În 2015, am propus crearea unei Garanții Europene pentru Sănătate și mecanisme pentru accesul la servicii de sănătate de calitate peste tot în Europa și iată că astăzi avem un nou program european dedicat sănătății EU4Health.
✅ În contextul pandemiei m-am luptat pentru accesul la tratament a pacienților non-COVID, am sprijinit donații pentru unitățile medicale și am interpelat autoritățile privind multe subiecte de interes medical.
✅ Recent, am propus crearea unei unități medicale de urgență la nivel european și ușor, dar sigur, reușim să facem și asta.
✅ La nivelul județului Alba, am susținut creșterea bugetului sănătății și, împreună cu consilierii județeni ai PSD, am reușit să obținem finanțare pentru crearea unui centru oncologic la Alba Iulia.
⚠️ Lupta pentru sănătate este de durată. Nu înseamnă să facem pe clovnii la televizor. Înseamnă să muncim zi de zi pentru ca fiecare român să aibă acces la servicii de sănătate de calitate. Profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care lucrează în domeniul medical pentru implicarea și eforturile lor în contextul pandemiei.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale