În România se promovează subfinanțarea cronică a sportului și se ignoră problemele existente…

Sportul românesc a avut mult de suferit în contextul pandemiei. În timp ce multe alte țări europene au întreprins demersuri specifice pentru sprijinirea sportului, folosind inclusiv resurse financiare europene, în România se promovează subfinanțarea cronică a sportului și se ignoră problemele existente.
Într-un an olimpic și în anul în care vom găzdui Campionatul European de Fotbal, guvernanții ignoră toate soluțiile oferite la nivel european.
Trist este că, de Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, sportivii trebuie să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile. Nu este normal.
Recent, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care prezintă soluțiile sale pentru sport (https://www.europarl.europa.eu/…/TA-9-2021-0045_EN.html). În calitate de vicepreședinte al Comisiei din Parlamentul European care se ocupă și de sport, mă declar solidar cu sportivii români.
Am atașat o imagine de la evenimentul organizat la Bruxelles, în urmă cu câțiva ani, cu o parte din foștii jucători care au câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1986. Am fost împreună cu ei pe stadionul pe care au jucat semifinala cu Anderlecht.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale