Școlile au fost închise forțat timp de o lună din lipsă de idei și soluții!

Școlile au fost închise forțat timp de o lună din lipsă de idei și soluții pentru gestionarea pandemiei. Mai exact, elevii nu mai fac școală. Nici măcar în format digital, pentru că autoritățile au decis să ignore complet această soluție, care este adevărat, nu este perfectă, dar e mai bine decât nimic. Vacanța prelungită este doar un pretext pentru a ignora nevoile educației.
Ieri, Ministerul Educației a anunțat că elevii ar putea sta acasă și după această perioadă (https://bit.ly/2PliMpu). Ca de obicei, se ceartă cu Ministerul Sănătății. Între timp, testele rapide pe bază de salivă nu au fost achiziționate și sunt puternic criticate de specialiști (https://bit.ly/2R2p1ij).
Surpriza însă este că Ministerul Educației vede acum în educația digitală o soluție după vacanța prelungită, dar nu se face nimic pentru creșterea calității actului educațional în format online.
Un haos generalizat în acest guvern măcinat de interese și dispute politice sterile.
Cineva, mai în glumă, mai în serios, zicea că în ritmul acesta prelungim din nou vacanțele și scoatem elevii direct la pensie fără să mai facă școală.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale