Peste 65.000 de elevi nu au mediile încheiate și sunt în risc major de abandon școlar!

???? Educația digitală nu înseamnă doar să dai o tabletă unui copil. Transformarea digitală a educației presupune metode de predare și de învățare diferite, dispozitive adaptate educației, platforme educaționale, un curriculum și suporturi de curs adaptate dar și dezvoltarea competențelor digitale.
????‍????????‍???? Ce se întâmplă în prezent în România este o bătaie de joc și nu are nicio legătură cu educația digitală. Sute de mii de copii nu au avut acces la educație în format online iar astăzi, peste 65.000 de elevi nu au mediile încheiate și sunt în risc major de abandon școlar.
❌ Din păcate deși a trecut mai bine de un an de la începerea pandemiei, Ministerul Educației nu a făcut nimic concret în acest sens și așteaptă banii din Planul Național de Redresare și Reziliență deși, vă spun un secret, deja sunt milioane de euro alocați pentru asta din fonduri europene, Banca Mondială sau Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
???????? Săptămâna viitoare va fi votat în plenul Parlamentului European raportul meu privind digitalizarea educației, un document complex susținut în Comisia pentru Educație de toate grupurile politice. Mi-am oferit expertiza autorităților. Degeaba. Au copiat din document, inclusiv idei care au fost pentru prima dată detaliate în acest raport precum Universitatea online (virtuală) europeană sau certificatele europene de competență digitală pentru profesori, fără să cunoască conceptele de bază.
✅ Mai multe în interviul meu pentru RFI Romania la #TânărÎnEuropa.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale