Bucuros să explic de ce sunt implicat în apărarea drepturilor românilor de peste hotare.

Bucuros că am avut posibilitatea să răspund la întrebările adresate de Ziarul Romanesc Germania și să explic de ce sunt implicat în apărarea drepturilor românilor de peste hotare deși poate formațiunea politică din care fac parte nu este cea mai apreciată de diaspora.

Fac acest lucru pentru că sunt în primul rând un reprezentant al românilor în Parlamentul European, nu doar al unei categorii sociale. Acest lucru nu are legătură nici cu numărul de voturi pe care l-a primit partidul din care fac parte într-o regiune sau alta, şi nici cu atitudinea altor partide. În opinia mea, drepturile cetăţenilor români nu pot fi subiect de negociere, şi nu pot fi trecute niciodată cu vederea.

Mai mult decât atât, sunt unul dintre cei implicați în politică care au fost formați în diaspora. Am trăit aproape 9 ani în străinătate și înțeleg nevoia românilor de peste hotare de a se simți protejați și apărați atunci când le sunt încălcate drepturile. Reacția cu privire la decizia luată de Elveția (menționată în articol) nu a fost prima și voi continua să reacționez de fiecare dată când se comite o injustiție.

Interviul complet aici!

 

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale