Home»Noutăți»Zero fonduri pentru Alba din Planul Național de Redresare și Reziliență al Guvernului României!

Zero fonduri pentru Alba din Planul Național de Redresare și Reziliență al Guvernului României!

0
Shares
Pinterest Google+
🇪🇺 Zero fonduri pentru Alba din Planul Național de Redresare și Reziliență. Marea reușită a alianței PNL-USR la nivel național și județean. Din nefericire, PNRR-ul guvernului nu asigură o dezvoltare locală echilibrată la nivel național și multe proiecte de interes național, ce pot fi implementate în toată țara, au fost scoase de la finanțare. De fapt, au procedat ca de obicei, au ținut banii blocați la Palatul Victoria, la mâna miniștrilor.
🆎 În urmă cu câteva săptămâni am propus tuturor decidenților din județ să lucrăm împreună pentru construirea unui plan de relansare de peste 1,5 miliarde de euro, din care 500 de milioane de euro din PNRR. Dreapta din Alba a girat pentru actualul guvern, cum a girat în trecut pentru Băsescu și Udrea, și nu reușește să obțină nimic pentru oameni, cele mai importante investiții venind tot în timpul guvernelor social democrate. Singura mențiune referitoare la Alba în PNRR este privind posibila creștere a eficienței implementării legăturii A10 cu Teiuș și Sebeș, proiect deja finanțat din alte resurse europene și gândit, de la momentul elaborării, de către guvernele social democrate.
❌ Din păcate, în PNRR nu sunt clare modurile în care pot fi accesate fondurile prin apelurile competitive dar cred că este timpul să ne pregătim cu proiecte. Chiar dacă autoritățile locale PNL-USR din Alba sunt blocate într-o logică politicianistă, voi continua demersurile pentru sporirea absorbției banilor europeni în județ.
Previous post

PNRR-ul actual reprezintă un copy-paste al proiectelor deja existente prin sertarele ministerelor...

Next post

Am solicitat începerea unei anchete privind posibila falsificare, de către fostul Guvern PNL, a datelor medicale privind COVID-19