Home»Apariții în Media»Victor Negrescu: Trebuie să reacționăm de acum încolo pentru a preveni orice abuz deoarece acest lucru îi va afecta atât pe europeni cât și pe britanici.

Victor Negrescu: Trebuie să reacționăm de acum încolo pentru a preveni orice abuz deoarece acest lucru îi va afecta atât pe europeni cât și pe britanici.

0
Shares
Pinterest Google+

De prea multe ori populiștii vorbesc în Marea Britanie despre Est Europenii care vin să le ocupe locurile de muncă.

Cine crede că ne-am dorit ca aproape 200.000 de profesioniști din România – studenți, doctori sau ingineri formați în România – să plece în Marea Britanie cu siguranță a înnebunit!

În același timp, aceștia, așa numiți Europeni răi, cumpără produse britanice, lucrează cu companii din Marea Britanie și îi apără pe britanici după Brexit.

Am încredere în Uniunea Europeană și în cetățenii britanici că nu vor lăsa libertatea de mișcare să dispară în Marea Britanie pentru că doar împreună suntem mai puternici.

Există semne îngrijorătoare privind posibile încălcări ale dreptului la libertatea de mișcare pentru cetățenii europeni în Marea Britanie.

Am inserat o listă de exemple într-o petiție semnată de peste 30.000 de persoane pe care am depus-o la Parlamentul European.

Dacă avem această problemă acum, mă întreb ce se va întâmpla după Brexit.

Trebuie să reacționăm de acum încolo pentru a preveni orice abuz deoarece acest lucru îi va afecta atât pe europeni cât și pe britanici.

Trebuie să dăm mai multe libertăți și drepturi europenilor pentru a câștiga împotriva populismului.

Nu avem nevoie de cinci scenarii, avem nevoie de unul singur care să facă din Europa un loc mai bun pentru europeni și britanici iar libera circulație este esențial acestui proiect pentru viitor.

Vezi intervenția mea completă aici!

Previous post

Victor Negrescu: Nu ne trebuie 5 scenarii pentru viitorul UE, ci unul singur: Europa unită!

Next post

Victor Negrescu: Uniunea Europeană are alocate, pentru perioada 2014-2020, peste 80 de miliarde de euro pentru politicile de cooperare pentru dezvoltare.