Home»Noutăți»Victor Negrescu: România și statele din Estul Europei nu trebuie forţate să plătească factura Brexitului!

Victor Negrescu: România și statele din Estul Europei nu trebuie forţate să plătească factura Brexitului!

0
Shares
Pinterest Google+

Lansez un avertisment cât se poate de ferm la adresa Comisiei Europene: România și statele din Estul Europei nu trebuie forţate să plătească factura Brexitului!
Am primit cu îngrijorare mesajul recent al vicepreședintelui Comisiei Europene – dl. Oettinger – care vorbeşte de nevoia de a face economii consistente în viitorul buget multianual ca urmare a Brexitului. Acest lucru sugerează explicit că se dorește reducerea bugetului dedicat politicii de coeziune, în plus faţă de creşterea contribuţiilor pentru statele membre.

Ceea ce înţelegem este că statele din Est, precum România, ar urma să fie dublu taxate în urma ieşirii Marii Britanii.
Se pregăteşte, deci, nu doar o Europă cu mai multe viteze, ci şi un Brexit la suprapreţ pentru cei din Est.

O „reformare” a politicilor de coeziune ar accentua dramatic toate inegalităţile pe care încercăm să le corectăm în Uniunea Europeană! Aceste tăieri ar fi echivalente cu sacrificarea intereselor noilor state membre, care au decalajele de dezvoltare cele mai acute! Comisia Europeană trebuie să facă tot posibilul să evite un astfel de tratament nedrept aplicat statelor ca România, pentru că rezultatul ar fi scindarea de facto a Uniunii Europene!

Vezi știrea completă aici!

Previous post

Jocul ucigaș „Balena albastră” ajunge până la Uniunea Europeană. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu ia atitudine în legătură cu acest subiect.

Next post

Internship în politica europeană - Sesiunea II