Home»Apariții în Media»Victor Negrescu luptă pentru menținerea fondurilor de coeziune în contextul Brexit

Victor Negrescu luptă pentru menținerea fondurilor de coeziune în contextul Brexit

0
Shares
Pinterest Google+

 

Victor Negrescu, membru al Comisiei de Buget-Finanțe, a cerut marți în plenul Parlamentului European (PE) ”intensificarea politicii de coeziune” în contextul Brexit prin finanțarea instrumentelor și liniilor bugetare care conduc la reducerea decalajelor de dezvoltare și la combaterea inegalităților. Intervenția lui Victor Negrescu a avut loc în cadrul dezbaterilor din PE privind pregătirea revizuirii postelectorale a Cadrului Financiar Multianual 2014-2020.

” În actualul context politic și economic, Cadrul Financiar Multianual devine un reper indispensabil în implementarea și menținerea politicilor bugetare și financiare ale Uniunii Europene. De aceea, consider că principalul său obiectiv trebuie să fie intensificarea politicii de coeziune.
Acest lucru presupune finanțarea instrumentelor și liniilor bugetare care conduc la o mai mare integrare europeană, la reducerea decalajelor de dezvoltare și la combaterea inegalităților. Europa, noi, trebuie să înțelegem că așteptările sunt foarte mari din partea cetățenilor pe care îi reprezentăm. Tinerii se așteaptă ca Uniunea Europeană să rezolve problema șomajului, antreprenorii își doresc de la noi o legislație stimulativă, autoritățile locale speră la fonduri pentru dezvoltare, seniorii vor mai multă protecție socială, iar cu toți merită, cu siguranță, un nivel de trai mai bun.


Trebuie să ieșim din carapacea retoricii birocratice și să arătăm tuturor europenilor că banii sunt folosiți transparent, constructiv și mai ales în interesul lor.


De aceea, dincolo de revizuire și de cuvintele frumoase, aștept de la Comisia Europeană și de la Consiliu să se trezească și să înțeleagă că este nevoie să lucrăm împreună și să asigurăm finanțarea proiectului european pe măsura așteptărilor cetățenilor pe care îi reprezentăm.” a declarat europarlamentarul

 

Previous post

Modalitatea prin care PIB-ul României poate crește cu 13% până în 2020

Next post

Victor Negrescu cere condiţii de muncă mai bune pentru medicii din România