Home»Campanii»Victor Negrescu: Generațiile pierdute și uitate astăzi vor costa pe termen mediu mai mult decât soluțiile pe care le putem identifica acum.

Victor Negrescu: Generațiile pierdute și uitate astăzi vor costa pe termen mediu mai mult decât soluțiile pe care le putem identifica acum.

0
Shares
Pinterest Google+

Am fost bucuros să găzduiesc astăzi în Parlamentul European conferința de lansare a Coaliției europene pentru drepturile tinerilor NEET (care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare) inițiată de un ONG românesc.
Cu aproape 1/5 tineri europeni sub 30 de ani aflați în această situație, Europa trebuie să treacă peste discursurile frumoase și să acționeze direct la firul ierbii, la nivel local, printr-o abordare personalizată pentru fiecare tânăr aflat în această situație care să includă programe de mentorat, de sprijin pentru ucenicie, de îndrumare în carieră sau de acompaniere psihologică.
Iar pentru cei care cred că este vorba de costuri prea mari, menționez că generațiile pierdute și uitate astăzi vor costa pe termen mediu mai mult decât soluțiile pe care le putem identifica acum.

Previous post

Victor Negrescu: 500.000 euro pentru educație fiscală prin mijloace digitale.

Next post

Victor Negrescu: Competența românilor din sectorul digital a permis dezvoltarea industriei la nivelul de 6% din PIB.