Home»Apariții în Media»Victor Negrescu cere mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități din România

Victor Negrescu cere mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități din România

0
Shares
Pinterest Google+

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu solicită măsuri proactive și stimulative pentru a crește rata de angajare a persoanelor cu dizabilități din România în sistemul administrativ european, depunând în acest sens o declarație scrisă în Parlamentul European, se arată într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro

„Dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități trebuie respectat și sprijinit de către Uniunea Europeană. În acest sens, o măsură proactivă prin care angajarea persoanelor cu dizabilități să fie stimulată printr-o cotă specială ar reprezenta un element pozitiv.

http://www.caleaeuropeana.ro/europarlamentarul-victor-negrescu-cere-mai-multe-locuri-de-munca-pentru-persoanele-cu-dizabilitati-din-romania-in-institutiile-europene/

Victor Negrescu a avut de zis :

Dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități trebuie respectat și sprijinit de către Uniunea Europeană.
În Uniunea Europeană există peste 80 de milioane de persoane cu dizabilități conform Agenției UE pentru drepturi fundamentale, în timp ce în România, există peste 700.000 de persoane. Prezența acestora în sistemul administrativ european ar întări instituțiile europene, iar în această manieră, UE și-ar reitera valorile umane și sociale legate de toleranță și combaterea discriminării.
Spre exemplu, România ocupă deja mai puține locuri în instituțiile europene decât ponderea reprezentată la nivel european, iar această subreprezentare este și mai vizibilă atunci când vorbim de locurile alocate pentru persoanele cu dizabilități din România.

Previous post

Victor Negrescu, sprijin pentru specialiștii IT români

Next post

Fundația Stânga Democratică a devenit oficial membră a rețelei fundațiilor europene de stânga