Home»Apariții în Media»Victor Negrescu avertizează: 300.000 de români au nevoie de protecție

Victor Negrescu avertizează: 300.000 de români au nevoie de protecție

0
Shares
Pinterest Google+

„Este important ca România să aibă o poziție foarte clară în contextul Brexit-ului, să participe activ la negocieri și, mai ales, să participe activ pentru a proteja viața cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie. De fapt, dacă ne uităm la reacțiile publice, probabil am fost printre primii politicieni din România care au spus că cel mai important pentru noi este să găsim soluții pentru aceștia”, a spus eurodeputatul român Victor Negrescu.

„Cred că este o problemă extrem de importantă și nu trebuie să o luăm cu lejeritate. În termeni statistici, vorbim de cel puțin 300.000 de mii de români care trăiesc acolo, în termeni legali, și care zi de zi participă la viața lor din Marea Britanie și au nevoie de protecție pentru că riscurile sunt foarte mari. Un prim risc pe care îl pot întâmpina este acela de a face față valului xenfob care are loc astăzi în Marea Britanie împotriva resortisanților veniți din alte state membre ale UE și este important să-i protejăm”, a mai punctat europarlamentarul PSD.

Victor Negrescu a făcut referire și la cazul magazinului românesc din Norwich care a fost incendiat.

”Cazul acela este unul ilustrativ pentru ceea ce se poate întâmpla mai departe. Este vorba, de asemenea, de dreptul la muncă, la educație, de a urma o universitate, de a merge la școală. Sunt foarte multe drepturi garantate de Uniunea Europeană care ar urma să dispară după ce Marea Britanie iese din această familie comună și este important să găsim mijloacele prin care putem să le protejăm aceste drepturi. Dacă ne uităm la ultimele declarații ale liderilor britanici care urmează să se ocupe de negocierile pentru Brexit, vedem că ei spun foarte clar că nu văd un motiv pentru care ar trebui să garanteze în continuare aceste drepturi pentru resortisanții europeni care se află în continuare în Marea Britanie”, a mai spus acesta.

 

Previous post

Republica Moldova ar putea depune cererea de aderare la UE în timpul președinției române a CE, în 2019

Next post

Guvernul trebuie să urgenteze deschiderea dialogului pentru preluarea de către România a președinției UE