Home»Apariții în Media»Victor Negrescu a cerut fonduri suplimentare pentru tineri în Parlamentul European

Victor Negrescu a cerut fonduri suplimentare pentru tineri în Parlamentul European

0
Shares
Pinterest Google+

Victor Negrescu a cerut Comisiei Europene, în cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului European, să nu mai paseze responsabilitatea la Consiliul Uniunii Europene sau la statele membre și să se asigure că toate instrumentele financiare pentru tineri, puse la dispoziția statelor membre, să fie implementate, nu doar monitorizate.

‘Pregătisem inițial o intervenție clasică de un minut, dar auzind anumite discursuri nu am putut rezista. Consiliul dă vina pe Comisie, Comisia dă vina pe statele membre, iar noi, din păcate, în Parlamentul European nu părem a fi auziți. Dragi colegi, vorbim despre șapte milioane de tineri șomeri, în timp ce în domeniul digital ne lipsesc lucrători. Refuz ca generația mea să devină o nouă generație pierdută’, a atras atenția Victor Negrescu în Parlamentul European.

Europarlamentarul român a criticat totodată gestionarea deficitară a fondurilor europene care conduce și la micșorarea alocărilor bugetare pentru tineri: ‘Slabul management al fondurilor europene nu trebuie să devină un motiv pentru scăderea alocărilor bugetare pentru tineri. Garanția pentru tineret trebuie continuată, iar Comisia trebuie să se asigure că aceasta este implementată. Repet, să se asigure, nu să monitorizeze’.

Victor Negrescu a mai atras atenția și asupra necesității de investiții suplimentare pentru tineri, în domenii precum educația, noua economie digitală, cercetare și inovare, dezvoltarea de competențe noi etc.

‘Tinerii europeni, tinerii din țara mea au încredere în Europa și au așteptări legitime ca noi să le rezolvăm. Pentru a face acest lucru însă, este nevoie de noi toți, dar mai ales de investiții suplimentare în educație, în dezvoltarea de competențe noi, în noua economie digitală. Trebuie să acționăm acum, în Europa, în România, pentru tineri, pentru viitorul nostru’, a subliniat europarlamentarul român, în cadrul intervenției din Parlamentul European.

Previous post

Tinerii prioritatea decidenților

Next post

Mai multe fonduri pentru Munţii Apuseni, în Parlamentul European