Home»Despre mine»Vicepreședintele Partidului Social Democrat

Vicepreședintele Partidului Social Democrat

0
Shares
Pinterest Google+

În urma alegerilor de la Congresul PSD, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit cel mai tânăr vicepreședinte al PSD, cu 3162 de voturi – al doilea număr de voturi la nivel național. Rezultatul reprezintă o victorie importantă pentru tânărul coordonator al PES activists România, care și-a exprimat recunoștința față de rezultatul alegerilor și încrederea pe care colegii i-au oferit-o, menționând că dorește să ajute prin activitatea sa la îmbunătățirea construcției stângii românești și europene.

„3162 de voturi sunt 3162 de oameni care și-au pus multe speranțe în ideile pe care le-am promovat în ultimii 12 ani. Îmi doresc o stângă românească europeană și aproape de nevoile reale ale oamenilor și un Partid Social Democrat care își respectă (PES) activiștii, membrii și simpatizanții”, consideră noul vicepreședinte al PSD.

Victor Negrescu a mulțumit totodată colegilor din Partidul Socialiștilor Europeni și președintelui Sergei Stanișev pentru susținerea oferită proiectului PES activists Romania și pentru discursul energic și constructiv de le Congresul PSD, adăugând că este onorat de sprijinul primit.

„Sunt onorat de sprijinul primit din partea colegilor. (…) încrederea datorată celor 12 ani în care am mers din organizație în organizație este mai importantă și dovada faptului că prin muncă putem să fim apreciați”, a precizat europarlamentarul PSD.

Rezultatul alegerilor PSD de duminică

Duminică, în cadrul Congresului Extraordinar al PSD, Liviu Dragnea a fost validat în funcția de președinte al partidului, iar în posturile de vicepreședinți au fost aleși Andrei Dolineaschi (3.439 de voturi), Victor Negrescu (3.162 voturi), Georgian Pop (3.070), Ionuț Vulpescu (2.994), Nicolae Bănicioiu (2.983), Mihai Tudose (2.827), Ștefan Viorel (2.737), Gheorghe Șimon (2.503 de voturi), Gabriel Vlase (2.436), Mihai Chirică (2.339). Cele patru posturi de vicepreședinte rezervate femeilor au fost câștigate de Gabriela Firea (3.122 de voturi), Olguța Vasilescu (3.044), Ecaterina Andronescu (2.914), Doina Pană (1.834).

Rezultatul alegerilor îl include pe Victor Negrescu în rândul membrilor Biroului Permanent Național al PSD, alături de ceilalți vicepreședinți, președintele partidului, președintele executiv, prim-ministrul Victor Ponta, președintele Consiliului Național, președinții organizațiilor de tineret, femei, pensionari, secretarul general și secretari regionali.

Previous post

Patrimoniul cultural al orașului Alba Iulia, promovat în Parlamentul European

Next post

Fondator Fundația Stânga Democratică