Home»Noutăți»Suntem pregătiţi să ne asumăm Preşedinţia din umbră la Consiliul Uniunii Europene în timpul mandatului ce va fi deţinut de Austria.

Suntem pregătiţi să ne asumăm Preşedinţia din umbră la Consiliul Uniunii Europene în timpul mandatului ce va fi deţinut de Austria.

0
Shares
Pinterest Google+

Pentru a asigura un start pozitiv și puternic al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, suntem pregătiţi să ne asumăm Preşedinţia din umbră, în timpul mandatului ce va fi deţinut de Austria, în a doua jumătate a acestui an, ceea ce implică un plus de responsabilitate şi pragmatism în urmărirea proceselor de negociere, inclusiv la nivel de trialog cu Parlamentul European şi Comisia Europeană.

În acest sens, țara noastră este deja implicată în procesul de negociere pe mai multe dosare cu un impact pozitiv pentru cetățenii europeni. Cu ocazia Consiliului Afaceri Generale am discutat cu mai mulți parteneri, printre care aş enumera miniștrii din Bulgaria, Austria şi Croația, reprezentând actuala şi viitoarele Preşedinţii, despre dosarele aflate pe agenda europeană.

Previous post

Întâlnirea miniștrilor de afaceri europene ai Party of European Socialists.

Next post

Dialog structurat cu reprezentanții Comisiei Europene.