Home»Noutăți»Salariu minim pe economie nu este un moft!

Salariu minim pe economie nu este un moft!

0
Shares
Pinterest Google+
Salariu minim nu este un moft. El are ca scop să asigure un trai decent celor care muncesc. România este pe primele locuri la numărul de lucrători care, în ciuda faptului că lucrează zi de zi, se află în prag de sărăcie. Evident, suntem alături de Bulgaria la coada clasamentului privind salariu minim.
Dacă dreapta tot acuză asistații sociali, poate se gândește să stimuleze munca. Dar nu. Nici măcar asta nu îi preocupă. Suplimentar au decis să suspende și aplicarea legii privind venitul minim de incluziune menit să îi ajute pe cei afectați de sărăcie severă.
Toată lumea modernă a decis să acționeze, de la venitul minim garantat din Spania până la stimulentul pentru fiecare familie în Statele Unite. Însă o singură măsură a fost aplicată peste tot, creșterea adecvată a salariului minim în actualul context întrucât toate statele dezvoltate doresc să stimuleze munca dar și pentru că prin creșterea veniturilor populației se stimulează consumul în rândul unei populații care are tendința de a consuma produse de bază, de proveniență locală. Salariu minim este și un mecanism economic eficient.
În Europa se discută tot mai mult de un salariu minim european. În urmă cu câteva luni am strâns împreună cu PES activists România mii de semnături în sprijinul acestui proiect. Atunci când guvernanții nu pot, îmi doresc ca Europa să poată.
Previous post

Continui să mă lupt zi de zi pentru o Europă mai puternică, solidară și echitabilă în care românii să beneficieze de oportunitățile oferite

Next post

România ratează din nou momentul pentru a promova o parte din prioritățile sale europene