Home»Apariții în Media»Românii sunt subreprezentați în instituțiile europene!

Românii sunt subreprezentați în instituțiile europene!

0
Shares
Pinterest Google+

Deși este al șaptelea stat din Uniunea Europeană ca populație, România ocupă abia locul 22 în ceea ce privește funcțiile de conducere deținute în instituțiile europene, a atras atenția eurodeputatul PSD Victor Negrescu în plenul Parlamentului European, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro. Acesta a afirmat că subreprezentarea în instituțiile UE nu reprezintă singura formă de discriminare, românii fiind stigmatizați din ce în ce mai mult de politicieni din Europa.

http://www.caleaeuropeana.ro/victor-negrescu-in-plenul-parlamentului-european-romanii-sunt-subreprezentati-in-institutiile-europene-sa-spunem-stop-discriminarilor-la-adresa-romanilor/

Victor Negrescu a avut de zis :

Am atras atenția în plenul Parlamentului European că românii sunt subreprezentați la nivelul instituțiilor europene. Mai exact, deși România este al 7-lea stat din Uniunea Europeană, ocupă doar locul 22 în ceea ce privește funcțiile de conducere deținute în instituțiile europene.
Românii, asemenea tuturor europenilor, sunt membri UE cu drepturi depline! De aceea, am cerut tuturor colegilor mei din PE să acționăm pentru a combate discriminările la adresa românilor menţionând faptul că propunerea Ministrului de Externe austriac privind limitarea drepturilor sociale pentru români este o încălcare gravă a normelor şi dreptului european care poate afecta legitimitatea Uniunii Europene.

Previous post

Fundația Stânga Democratică a devenit oficial membră a rețelei fundațiilor europene de stânga

Next post

Victor Negrescu avertizează asupra riscurilor economice pe care criza din Grecia le poate genera asupra României.