Home»Noutăți»România va găzdui Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice

România va găzdui Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice

0
Shares
Pinterest Google+
📲 România va găzdui Centrul european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, un organism european, un centru de resurse în zona securității cibernetice. Chiar dacă nu este o agenție, este un lucru pozitiv pentru România și rezultatul unor demersuri începute acum mai mulți ani.
👍 În 2015, am fost primul care a evocat această idee când nimeni nu credea în ea: “Dacă am pune împreună competențele, poate prin crearea unei agenții europene în siguranță și securitate cibernetică, care să aibă, poate, sediul în România, am putea să răspundem acestor atacuri și nu doar să reacționăm, ci și să prevenim aceste atacuri.”
🇪🇺 Ulterior am promovat activ această idee prin acțiuni și lobby instituțional:
🇷🇴 Am continuat aceste demersuri ca ministru solicitând chiar, într-o reuniune a miniștrilor de afaceri europene împreună cu comisarii de resort, crearea și găzduirea acestui centru odată cu reforma ENISA.
✅ De fapt, țara noastră a fost activă și găzduiește deja structuri internaționale specializate în domeniu iar atragerea acestui centru european reprezintă doar o continuare a eforturilor realizate.
Felicitări România și tuturor celor care au contribuit la acest rezultat!
Previous post

Fenomenul dezinformării a devenit tot mai acut și necesită un răspuns adecvat

Next post

Despre nevoia ca resursele europene să sprijine economia circulară