Home»Apariții în Media»România trebuie să își apere interesele pentru a deveni o referință regională privind protecția mediului

România trebuie să își apere interesele pentru a deveni o referință regională privind protecția mediului

0
Shares
Pinterest Google+

Noul vicepreședinte al PSD, europarlamentarul Victor Negrescu, a participat la întâlnirea liderilor Partidului Socialiștilor Europeni privind lupta împotriva schimbărilor climatice ce s-a organizat în această săptămână la Paris. Cu această ocazie liderii de stânga din Europa au lansat o dezbatere europeană privind 21 de propuneri progresiste pentru mediu în marginea importantului summit referitor la schimbările climatice – COP21 ce urmează a avea loc în Franța în luna decembrie.

Citeste mai multe pe CaleaEuropeana.ro

Victor Negrescu a precizat :

„Pentru ca tranziția către o societate mai sustenabilă să reușească este nevoie de educație, informare și de un sprijin real. Este nevoie de un angajament ferm din partea tuturor actorilor implicați la nivel mondial dar este nevoie și de un acord echitabil mai ales când ne referim la industrie și sursele de energie.

Aceste sectoare trebuie sprijinite pentru a se retehnologiza și a polua mai puțin. Logica impunerii nu cred că se poate aplica în acest caz pentru că protecția mediului are nevoie de participarea cetățenilor”, a declarat Victor Negrescu.

Previous post

Nici centrişti, nici comunişti, doar de stânga

Next post

Consiliul trebuie să înțeleagă că Europa este obligată să renunțe la logica austerității și să înceapă să se axeze mai mult pe dezvoltare și investiții în oameni