Home»Noutăți»România trebuie să aloce fonduri suficiente pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii dedicate copiilor bolnavi de cancer

România trebuie să aloce fonduri suficiente pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii dedicate copiilor bolnavi de cancer

0
Shares
Pinterest Google+
Astăzi este Ziua Internațională a Copiilor Bolnavi de Cancer. În România sunt în jur de 5.000 de copii bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual, estimează autoritățile, care însă, nu au o evidență exactă. Din păcate, multe cazuri sunt depistate târziu și prea multe familii nu au acces la cel mai bun tratament existent.
Uneori ignorăm cât de importante sunt nevoile acestor copii și cât este de esențial să îi susținem și să îi ajutăm să aibă starea de spirit pozitivă de care au nevoie pentru a suporta mai ușor efectele tratamentelor foarte dificile.
Contextul pandemic a făcut ca situația copiilor bolnavi de cancer să fie și mai dificilă, în mod special în ceea ce înseamnă accesul la educație. În raportul meu privind educația digitală, ce urmează a fi aprobat peste două săptămâni, solicităm dezvoltarea conceptului și a platformelor de digital playgrounds prin care copiii se distrează online și învăță într-un mediu digital sigur adaptat nevoilor lor. Nu vorbim de înlocuirea vieții reale, dar în ultimele luni am avut ocazia să testez platforme dedicate copiilor, la care lucrează și experți români, cu rezultate impresionante privind starea de spirit a copiilor care, din diferite motive, nu pot interacționa fizic cu ceilalți.
La nivel european, prin noile programe europene privind combaterea cancerului, mecanismul european pentru redresare și reziliență și Garanția Europeană pentru Copii se vine în sprijinul direct al copiilor bolnavi de cancer.
România trebuie să aloce din resursele financiare europene primite fonduri suficiente pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii dedicate copiilor bolnavi de cancer.
Previous post

Guvernul a zis una la Bruxelles și alta ne spune la București

Next post

Continuăm să ne setăm activitatea în raport cu agenda și așteptările cetățeanului!