Home»Noutăți»România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri!

România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri!

0
Shares
Pinterest Google+

❌ România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la Uniunea Europeană precum și alte informații neactualizate despre Uniunea Europeană.

⚠️ Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 (https://www.edu.ro/manuale-scolare) și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre Uniunea Europeană din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

🇪🇺🇷🇴 Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre Uniunea Europeană adaptat copiilor din ziua de astăzi.

Previous post

Cum arată astăzi educația, așa va arăta mâine țara!

Next post

Cum facem ca vocea noastră să fie mai bine auzită la nivelul instituțiilor europene