Home»Noutăți»Rezoluție privind măsurile de sprijin pentru tineri și sectorul sportului în contextul pandemiei

Rezoluție privind măsurile de sprijin pentru tineri și sectorul sportului în contextul pandemiei

0
Shares
Pinterest Google+
✅ Comisia pentru Educație și Cultură din Parlamentul European a inițiat o rezoluție ce a fost dezbătută în plen și urmează să fie votată privind măsurile de sprijin pentru tineri și sectorul sportului în contextul pandemiei.
📝 În document oferim soluții viabile și sunt preluate o parte din amendamentele mele:
– alocarea a 10% din plan pentru educație;
– finanțarea sectoarelor și categoriilor grav afectate de pandemie;
– alocarea a 20% din plan pentru transformarea digitală;
– implementarea Garanției pentru Tineri, a Garanției pentru copii și a unui Plan de acțiune pentru sprijinirea sportului
❌ Din păcate, o simplă analiză arată că prea multe guverne nu au înțeles importanța momentului și au ales să ignore problemele tinerilor.
👨‍🎓 Cel mai simplu exemplu este tăierea transportului gratuit pentru studenți. O măsură care nu ajută cu nimic, aruncă CFR Călători în faliment și vine împotriva tendințelor europene prin care se stimulează transportul alternativ.
🚞 Anul acesta este anul european al căilor ferate, iar Comisarul European desemnat de România ar fi trebuit probabil să reacționeze. Dar nimic. Partidul este mai important decât toate.
🇪🇺 Tot în această logică, în dezbaterile privind planul de redresare spuneam că referințele la tineri lipsesc sau privesc enumerări lipsite de conținut. O nouă dovadă că tineretul este de prea multe ori folosit electoral.
⚠️ Tinerii și reprezentanții lor nu sunt ascultați! Ne îndreptăm către o generație lockdown, iar perspectivele, dacă este să ne uităm la șomajul în rândul tinerilor, sunt sumbre. Mesajul meu din plenul Parlamentului European a fost clar: viitoarea Generație Europeană trebuie să fie mai mult decât un slogan!
Previous post

Un simulacru de dezbateri publice privind Planul Național de Redresare și Reziliență

Next post

Nu voi accepta ca educația să fie folosită ca instrument politic sau de PR