Home»Apariții în Media»Revitalizarea strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, Tranziția către o economie circulară.

Revitalizarea strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, Tranziția către o economie circulară.

0
Shares
Pinterest Google+

Evenimentul de lansare a Studiilor de Strategie şi Politici realizate de Institutul European din România în decursul anului 2017 a fost un bun prilej de a reitera că întreg procesul de pregătire a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este unul incluziv.
Pe lângă competențele funcționarilor din sistemul public, am căutat, în ultimele luni, să utilizăm experiența și expertiza profesioniștilor din mediul academic, oferindu-le oportunitatea de a contribui la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al țării noastre în Uniunea Europeană. Vom continua să facem acest lucru, într-o manieră mult mai accelerată, și în perioada imediat următoare.
În acest sens, Institutul European din România va lansa cât de curând un apel în vederea selectării echipelor care vor elabora noi studii, temele de cercetare aferente anului 2018 fiind: Cadrul financiar multianual post-2020: riscuri și oportunități pentru politica de coeziune și politica agricolă comună, Revitalizarea strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, Tranziția către o economie circulară. De la managementul deșeurilor la o economie verde în România și Pilonul european al drepturilor sociale: reducerea inegalităților și a decalajelor sociale în România.
Invităm, așadar, toți cercetătorii interesați să participe la materializarea acestui proiect.

Previous post

Reuniunea miniștrilor afacerilor europene membri ai Party of European Socialists.

Next post

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării este o inițiativă de succes a României la nivel european.