Home»Apariții în Media»Respingerea austerității, cheia pentru depășirea oricărei crize

Respingerea austerității, cheia pentru depășirea oricărei crize

0
Shares
Pinterest Google+

Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția că acordul dintre Grecia și creditorii internaționali în privința datoriei către BCE demonstrează cât de mult s-au înșelat toți cei care credeau că atât guvernul elen, cât și UE, se îndreaptă spre un eșec. Totodată, europarlamentarul mai subliniază că respingerea categorică a austerității reprezintă singura cale viabilă de depășire a crizei și propune ca întrevederile privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerității.

http://www.caleaeuropeana.ro/eurodeputatul-victor-negrescu-respingerea-austeritatii-cheia-pentru-depasirea-oricarei-crize/

Victor Negrescu a avut de zis :

Iată că, din nou, Grecia demonstrează tuturor că negocierile dure au adus avantaje în raport cu creditorii internaționali! Realitatea acordului vine și spulberă toate acele opinii panicarde potrivit cărora UE și guvernul elen se îndreaptă spre un eșec major.
Tocmai de aceea, cred că este important ca toată lumea să înțeleagă că respingerea austerității trebuie să fie cheia pentru depășirea oricărei crize și pentru generarea dezvoltării economice!
Cred că, în România, se vorbește mult prea mult despre temerile de a nu repeta scenariul grecesc, în condițiile în care singura temă utilă de discuție ar fi respingerea categorică și totală a austerității. Avem nevoie de asigurări din partea tuturor forțelor politice că România nu va reveni la austeritate. De aceea, propun ca întrevederile privind Codul Fiscal să genereze un pact politic împotriva austerității.

Previous post

Fac un apel către toţi liderii PSD: Nu distrugeţi partidul!

Next post

„România cere Schengen” pentru că România merită în Schengen!