Home»Apariții în Media»Republica Moldova ar putea depune cererea de aderare la UE în timpul președinției române a CE, în 2019

Republica Moldova ar putea depune cererea de aderare la UE în timpul președinției române a CE, în 2019

0
Shares
Pinterest Google+

Socialiștii europeni vor ca viitorii candidați la președinția Comisiei Europene să fie desemnați prin votul cetățenilor europeni, pe modelul alegerilor primare din Statele Unite.

Elementul inedit la care lucrăm astăzi este acela, ca pentru 2019, desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al Comisiei să fie realizată printr-o competiție deschisă tuturor cetățenilor: alegeri primare, după modelul american, în care candidații ar urma să meargă din stat în stat, să obțină voturi, iar în baza acelora să fie desemnat. O democratizare puternică a tot ceea ce înseamnă viață politică europeană, în special un contact mai mare între decidenții europeni și cetățeni, și responsabilizarea acestora”, a declarat Negrescu.

Eurodeputatul român a făcut referire și la o altă oportunitate istorică pentru anul 2019, una care vizează România și Republica Moldova: Chișinăul ar trebui să profite de momentul președinției române a Consiliului UE din 2019 pentru a depune cererea de aderare la Uniunea Europeană.

”Ține de dânșii să rezolve problemele pe care le au, în acest moment, în țară, să fie pregătiți, să discute cu UE și să își respecte angajamentele. Dar România trebuie să joace acest rol important în 2019”, a completat europarlamentarul PSD.

Pentru a afla mai multe informații depre ce a declarat Victor Negrescu apasă AICI!

Previous post

Interviu Code Week Ro: Victor Negrescu

Next post

Victor Negrescu avertizează: 300.000 de români au nevoie de protecție