Home»Campanii»Reacție la creșterea numărului de acte de agresiune online împotriva copiilor

Reacție la creșterea numărului de acte de agresiune online împotriva copiilor

0
Shares
Pinterest Google+

Un studiu recent realizat în România arată că 1 din 3 copii, între 9 și 16 ani a fost hărțuit online și cazurile de cyberbullying semnalate se multiplică. Și mai grav, aproape jumătate dintre cei hărțuiți nu au făcut nimic, crezând că lucrurile se vor rezolva de la sine.

Poate de aceea, conform statisticilor, adulții publică pe Internet date cu caracter personal despre proprii copii, considerând că mediul online este un spațiu sigur. Este nevoie să sprijinim educația digitală, să implicăm activ actorii europeni, naționali și locali, părinții, tinerii și școlile pentru a preveni astfel de situații!

Este nevoie de un parteneriat cu furnizorii de Internet, creatorii de conținut și operatorii de rețele sociale, pentru a veni cu un set de bune practici, recomandări și soluții concrete pentru a face Internetul un spațiu mai sigur și a evita, astfel, posibile incidente.

Așa cum am declarat și în plenul Parlamentului European, salut preocuparea Comisiei Europene pentru acest subiect, inclusiv prin susținerea campaniei Ziua Internetului Sigur, și reiterez convingerea mea că Internetul este un spațiu sigur dacă învățăm să îl folosim corespunzător.

Previous post

Atunci când te implici rezultatele se văd

Next post

Drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască în Marea Britanie