Home»Noutăți»Avem nevoie de o acțiune comună, coerentă și mai puternică pentru a gestiona această criză

Avem nevoie de o acțiune comună, coerentă și mai puternică pentru a gestiona această criză

0
Shares
Pinterest Google+

Tocmai am aflat că pe lângă faptul că Președintele Parlamentului European s-a autoizolat, avem și un trainer extern contaminat cu COVID-19. De aceea, am solicitat astăzi din nou, instituțiilor europene să dezvolte o acțiune comună, coerentă și mai puternică pentru a gestiona această criză.

S-au făcut prea puține lucruri și mult prea târziu. Putem trece peste această situație doar împreună la nivel european. Nu am să ascund nemulțumirea mea față de răspunsul Comisiei Europene la coronavirus și efectele generate la nivel european. Sunt în total peste 100.000 de bolnavi la nivel global și peste 4.000 de victime. Virusul a ajuns în toate statele membre UE iar peste jumătate din victimele din afara Chinei sunt în Europa. Sute de europeni și-au pierdut viața pentru că nu a existat un răspuns coordonat la această criză.

În România, sunt 17 bolnavi, iar aproape toți au avut ca sursă un alt bolnav european. Oamenii sunt îngrijorați și au motive. Mă aștept din partea Comisiei Europene să comunice și mai ales să acționeze. Am solicitat Comisiei Europene să asigure activ coordonarea între statele membre atât pentru limitarea fluxului de persoane cât și pentru asigurarea medicamentelor și aparaturilor medicale. Ne trebuie campanii de informare specifice. Avem nevoie de un răspuns activ la scăderea burselor europene și un mecanism de sprijin pentru industriile și sectoarele economice afectate.

Trebuie să asigurăm continuitatea democratică în contextul în care tocmai am suspendat parțial activitatea Parlamentului European. Transmit toate gândurile mele de bine prietenilor italieni, personalului medical din toată lumea care se luptă împotriva coronavirus și românilor din alte țări care privesc cu îngrijorare ce se întâmplă.

Previous post

Am interpelat Comisia Europeană privind formele de sprijin pe care le asigură statelor afectate de coronavirus

Next post

Redevenim forța politică ce poate asigura stabilitate României