Home»Noutăți»Programul politic al stângii europene este despre oameni

Programul politic al stângii europene este despre oameni

0
Shares
Pinterest Google+

Programul politic al stângii europene este despre oameni, bazându-se pe valori precum echitatea, democrația și politici sociale. Ne dorim să schimbăm ce se întâmplă în Uniunea Europeană pentru că de 15 ani, dreapta politică a condus Europa spre austeritate, populism și scăderea încrederii în proiectul european. Este timpul pentru un nou contract social pentru Europa care să readucă Uniunea Europeană aproape de cetățean și nevoile sale.

Nu trebuie să mai lăsam pe nimeni în urmă. Programul este structurat pe șapte capitole: Europa egalității și echității, o Europă a solidarității pentru cei mulți, nu pentru cei puțini, o Europă sustenabilă care protejează planeta, o Europă democratică și liberă, o Europă feministă cu drepturi egale pentru toți, o Europă progresistă cu un plan pentru tineri și o Europă puternică și unită care promovează o lume mai bună.

Printre propuneri avem un plan european pentru acces la locuințe la prețuri decente, un plan european pentru un transport public eficient și ecologic, un venit minim și standarde egale la nivel european, Garanția pentru Copii, susținerea creșterii veniturilor la nivel european, promovarea agriculturii bio și a produselor de calitate sau combaterea optimizării fiscale.

Previous post

Republica Moldova se află în fața unui moment important

Next post

Aș fi onorat să pot reprezenta județul Alba, regiunea Centru și în general pro-europenii de stânga în viitorul Parlament European