Home»Noutăți»Politizarea, lipsa dialogului și a transparenței, precum și aroganța pun în pericol Planul Național de Redresare și Reziliență

Politizarea, lipsa dialogului și a transparenței, precum și aroganța pun în pericol Planul Național de Redresare și Reziliență

0
Shares
Pinterest Google+
⚠️ Am atras atenția public în repetate rânduri că Planul Național de Redresare și Reziliență nu corespunde cerințelor europene și că riscă să fie respins. Într-o scrisoare deschisă am prezentat în detaliu nenumăratele probleme în construcția planului național și am propus soluții concrete pentru modificarea documentului.
Am realizat chiar un studiu detaliat și am propus un dialog național pentru construcția planului.
❌ Din păcate reprezentanții PNL au ignorat aceste aspecte iar, conform informațiilor apărute recent pe surse, datele sunt îngrijorătoare. Din informațiile primite reiese faptul că instituțiile europene sunt nemulțumite privind planul propus. Este o nouă dovadă a incompetenței celor de la guvern și cred că este timpul ca titularul funcției de Ministru al Fondurilor Europene să demisioneze.
🇷🇴 România nu poate rata accesarea celor 30 de miliarde de euro alocate pe baza formulei realizate de instituțiile europene. Politizarea, lipsa dialogului și a transparenței, aroganța pun în pericol aceste resurse extrem de importante pentru redresarea economică a României.
✅🇪🇺 Revin la propunerea făcută anterior: realizarea unui plan național discutat cu societatea civilă, partidele politice, sindicatele și patronatele, aprobarea sa de către Parlament și implementarea de către un task-force specializat cu experiență care să fie cunoscut publicului și care să prezinte periodic rapoarte privind stadiul de implementare a planului.
Previous post

De ce partidele extremiste AUR şi USR reprezintă un risc pentru România

Next post

Discuțiile privind formarea noului guvern, „o șaradă post-electorală“