Home»Noutăți»PNRR nu trebuie negociat politic, ci trebuie să fie ilustrația unor reforme coerente

PNRR nu trebuie negociat politic, ci trebuie să fie ilustrația unor reforme coerente

0
Shares
Pinterest Google+
Guvernul României a întârziat inacceptabil realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Conform memorandumului aprobat de actualul executiv, PNRR trebuia să fie finalizat și prezentat astăzi.
Din păcate, guvernanții au anunțat că încă se negociază politic PNRR la nivelul coaliției de guvernare și că următoarele negocieri sunt prevăzute luni. PNRR nu trebuie negociat politic, planul trebuie să fie ilustrația unor reforme coerente conform recomandărilor din Raportul de Țară și ghidului realizat de Comisia Europeană. PNRR nu trebuie să fie realizat pe bază de algoritmi politici sau conform mofturilor unor politicieni.
Susțin alocarea a minim 10% din PNRR pentru educație: 3,5 miliarde de euro sub formă de granturi. La această sumă trebuie să adaugăm minim 1,5 miliarde sub formă de împrumuturi. Fondurile trebuie repartizate transparent cu ținte clare privind construcția de noi unități de învățământ și modernizarea celor existente, digitalizarea reală a educației, scăderea abandonului școlar, susținerea educației continue, creșterea competențelor digitale sau digitalizarea și modernizarea universităților.
Previous post

Răspuns european la problemele întâmpinate de sistemele de educație din statele membre

Next post

Parlamentul European și-a reiterat sprijinul pentru alocarea a minimum 10% pentru educație din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență