Home»Noutăți»Performanța României pe perioada Președinției la Consiliul Uniunii Europene va fi măsurată în numărul de dosare finalizate.

Performanța României pe perioada Președinției la Consiliul Uniunii Europene va fi măsurată în numărul de dosare finalizate.

0
Shares
Pinterest Google+

În momentul de față există aproximativ 170 de dosare legislative discutate între statele membre, la care se adaugă zeci de alte dosare nelegislative sau inițiative europene.

Dat fiind faptul că Parlamentul European va intra în perioada electorală, efortul nostru s-a concentrat pe capacitatea noastră de fi activi încă din prima zi de mandat. De aceea, începând cu 1 iulie 2018, România va fi deja parte a procesului decizional pe foarte multe dintre dosarele active, așa cum o facem, spre exemplu, încă de acum câteva luni în cazul viitorului cadru financiar multianual. O parte importantă a responsabilității pentru bunul mers al lucrurilor revine ministerelor de resort, pe dosarele specifice, precum și Reprezentanței Permanente a României pe lângă instituțiile europene.

13 iunie 1 13 iunie 2

Previous post

Discuții constructive în Comisia de afaceri europene din Camera Deputaților privind Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și tematicile aflate pe agenda europeană.

Next post

Interviu „Monocle Magazine“ despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene