Home»Apariții în Media»PE a adoptat raportul întocmit de Victor Negrescu cu privire la muncitorii disponibilizati

PE a adoptat raportul întocmit de Victor Negrescu cu privire la muncitorii disponibilizati

0
Shares
Pinterest Google+

Parlamentul European a adoptat astăzi, cu majoritate de voturi, raportul întocmit de europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru bugete, privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare pentru sprijinirea cu suma de 1,8 milioane Euro a celor 500 de angajați disponibilizați de Volvo Trucks în Suedia.

http://www.caleaeuropeana.ro/pe-a-adoptat-raportul-intocmit-de-eurodeputaul-victor-negrescu-privind-sprijinirea-financiara-a-muncitorilor-disponibilizati/

Victor Negrescu a avut de zis:

Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) urmărește să ofere sprijin lucrătorilor concediați ca urmare a modificărilor structurale majore intervenite în practicile comerciale mondiale și să le ofere asistență în vederea reintegrării pe piața muncii. Raportul meu, adoptat astăzi de Parlamentul European, prevede acordarea a 1.793.710 Euro pentru reintegrarea celor 500 de angajați disponibilizați de compania Volvo Trucks din Suedia. FEG este un instrument extrem de necesar în actualul context al globalizării, prin intermediul căruia putem contribui la scăderea șomajului în Uniunea Europeană. În cadrul campaniei de informare pe care am derulat-o în toată ţara privind granturile europene disponibile la nivelul Comisiei (www.granturieuropene.ro), am prezentat şi avantajele FEG în speranţa ca România să atragă aceste fonduri.

Previous post

Dezvoltarea sectorului digital: este România pregătită pentru a 4-a revoluţie industrială?

Next post

Patrimoniul cultural al orașului Alba Iulia, promovat în Parlamentul European