Home»Noutăți»Oamenii nu pot fi lăsați să se descurce pe cont propriu și nici companiile din domeniul turismului nu trebuie să sufere

Oamenii nu pot fi lăsați să se descurce pe cont propriu și nici companiile din domeniul turismului nu trebuie să sufere

0
Shares
Pinterest Google+

Situația generată în Uniunea Europeană și în întreaga lume de răspândirea epidemiei Covid19 înseamnă, pentru un număr mare de oameni, perturbarea unor planuri și angajamente financiare deja făcute, legate de călătorii de afaceri sau de vacanțe.

În condițiile în care nu se poate estima exact când se va opri această epidemie, este foarte important ca oamenii care au deja bilete de avion – sau pentru alte mijloace de transport – cumpărate, sau rezervări pentru cazare complet sau parțial achitate să-și poată primi banii înapoi. Termenii și condițiile valabile în fiecare caz în parte la momentul rezervării nu mai pot fi valabile acum. Oamenii nu pot fi lăsați să se descurce pe cont propriu, prin negocieri individuale, și nici companiile din domeniul turismului nu trebuie să aibă de suferit.

Am solicitat Comisiei Europene schimbarea regulilor pentru ca rezervările să poată fi anulate fără costuri pentru călători / turiști și măsuri de sprijin, cu fonduri și recomandări clare, pentru companiile astfel afectate, precum cele din transporturi, hotelurile, agențiile de turism, etc.

Previous post

În fața unei astfel de situații excepționale este nevoie de mai multă acțiune

Next post

În combaterea COVID-19 și a efectelor sale este nevoie să folosim toate mijloacele