Home»Noutăți»Nu înțeleg de ce se girează încă o dată un Plan Național de Redresare și Reziliență cu probleme de logică…

Nu înțeleg de ce se girează încă o dată un Plan Național de Redresare și Reziliență cu probleme de logică…

0
Shares
Pinterest Google+
Oare când se opresc cu lansările în serie ale Planului Național de Redresare și Reziliență și chiar aprobă un set de măsuri care să corespundă cerințelor europene?
Și anul trecut au făcut lansări electorale multiple iar planul a fost respins. La începutul anului uitaseră de educație, și după ce am ieșit public cu 10% pentru educație, dintr-o dată și-au amintit de proiectul România educată. Acum ne spun de miliarde de euro, dar nu prezintă nicio reformă completă și nicio referință la recomandările specifice de țară cerute de Uniunea Europeană. Mai grav, au uitat de obligația de a aloca minim 37% pe zona de mediu și 20% pentru zona de digital.
Poate ne explică cât din respectivele sume sunt granturi și cât sunt împrumuturi? Poate ne spun cum au negociat scăderea de la 33 de miliarde de euro, prevăzute inițial, la 29 de miliarde? Poate își dau seama că jumătate din sumele din plan sunt împrumuturi și că acestea necesită o procedură specifică?
Poate ne dau detalii despre cum vor fi contractați banii până în 2023 (70% până la finalul anului 2022) și cum vor fi făcute autostrăzile și proiectele lor SF până la finalul lunii august 2026? De ce nu ne explică cum au mimat dialogul și au venit tot cu obiectivele negociate de ei politic în coaliție?
S-a mai greșit o dată, cu Ministrul Boloș, deși am semnalat atunci greșelile din PNRR și i-am cerut public demisia. Nu înțeleg de ce se girează încă o dată un plan cu probleme de logică. Din păcate, deja au o întârziere de aproape două săptămâni față de calendarul asumat inițial prin memorandum și riscăm să trimitem la Bruxelles un plan care nu poate fi implementat.
Cine își va asuma tăierile de fonduri după verificările impuse de Comisia Europeană privind respectarea țintelor asumate prin PNRR? Vă spun eu. Din păcate, din nou, românii vor plăti incompetența celor care ne conduc.
Previous post

Susțin vaccinarea, dar nu cred că trebuie să creăm privilegii și diferențe între cetățenii europeni

Next post

Sistemul educațional nu este pregătit pentru cel de-al treilea val pandemic