Home»Noutăți»Noua criză a migranților de la frontierele Uniunii Europene, un posibil risc pentru Europa

Noua criză a migranților de la frontierele Uniunii Europene, un posibil risc pentru Europa

0
Shares
Pinterest Google+

Nu ne permitem să cedăm presiunilor dar nici să renunțăm la valorile noastre. Uniunea Europeană a alocat resurse financiare importante Turciei pentru a gestiona situația refugiaților din Siria și s-a implicat direct în sprijinirea tuturor statelor afectate din regiune. Mai multe voci au atras atenția în trecut asupra modului în care banii sunt cheltuiți.

Un subiect pe care l-am abordat în precedentul mandat de #europarlamentar. Este nevoie de resurse financiare dar contează cum sunt cheltuite fondurile pentru un impact cât mai mare.

Trebuie rapid găsită o soluție în deplin acord cu legislația internațională și europeană privind solicitanții de azil și migranții economici. Lucrurile sunt clare și trebuie respectate ca atare.

România trebuie să gestioneze activ amenințările lansate cu privire la posibilitatea creării unei noi rute prin Marea Neagră. Țara noastră a fost eficientă în combaterea unei astfel de posibile rute și am depus eforturi la nivel diplomatic, de-a lungul timpului, pentru a evita o astfel de interpretare.

Trebuie să alocăm resursele pe care le avem pentru protejarea frontierelor noastre externe și să apelăm inclusiv la mecanismul european #Frontex pentru gestiunea acestei situații. În același timp, împreună cu organizațiile internaționale, trebuie să acționăm pro-activ și să lucrăm la soluții viabile la această posibilă viitoare criză.

Sper să nu fim din nou luați pe nepregătite!

Previous post

Miza următoarelor luni este să ne ridicăm la nivelul cauzelor pentru care ne implicăm în politică

Next post

E nevoie de resurse financiare suplimentare pentru noua diasporă europeană