Home»Apariții în Media»Negrescu a cerut în Parlamentul European măsuri de prevenire a unui nou scandal Hexi Pharma

Negrescu a cerut în Parlamentul European măsuri de prevenire a unui nou scandal Hexi Pharma

0
Shares
Pinterest Google+

„Cetăţenii europeni aşteaptă de la Uniunea Europeană reguli şi standarde care să îi protejeze. Un exemplu este criza cu care se confruntă România în domeniul sănătaţii, prin prisma faptului că al treilea cel mai mare producător de dezinfectanţi din ţară a diluat produsele vândute către 300 de spitale din România”, a spus Negrescu într-o intervenţiei în Parlamentul European.

Negrescu s-a declarat îngrijorat de „zeci de mii de posibile probleme medicale generate de această situaţie” şi consideră că e necesară o legislaţie adevcată. „Criza cu care se confruntă România poate oricând apărea în oricare altă ţară europeană, în absenţa unor măsuri ferme aplicabile tuturor sistemelor medicale. De aceea, solicit forurilor europene să elaboreze un set de reguli clare, aplicabile tuturor statelor membre, pentru că astfel de situaţii să nu mai fie posibile în niciun sistem sanitar european”, a spus eurodeputatul.

 De asemenea, Negrescu a spus că Uniunea trebuie să aibă mai multe competenţe în domeniul sănătăţii pentru a-l putea finanţa şi sprijini în toate statele membre.
Previous post

Mai multe fonduri pentru Munţii Apuseni, în Parlamentul European

Next post

Lupta împotriva sărăciei trebuie asumată ca prioritate naţională