Home»Campanii»Ne propunem să folosim orice oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Ne propunem să folosim orice oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

0
Shares
Pinterest Google+
Final de săptămână plin la Chișinău.
Am avut întrevederi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, vice-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Morari, cu vicepreşedintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, dar și cu reprezentanții presei și ai mediului asociativ din Republica Moldova.
Dezvoltarea relației cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României și un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăți româneşti.În calitate de viitoare Președinție a Consiliului Uniunii Europene, ne propunem să folosim orice oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, în concordanță cu nivelul de ambiție al Chișinăului în 2019. Pe parcursul mandatului său, România va promova o Uniune Europeană capabilă să proiecteze mai multă stabilitate, democrație și prosperitate în vecinătatea sa, în contextul momentului de bilanț al Parteneriatului Estic, la zece ani de la momentul lansării acestui cadru de cooperare.

#RO2019EU

Previous post

Politica de coeziune aduce beneficii reale fiecărui cetățean european.

Next post

Europa siguranței, un pilon important pe agenda viitoare a Președinției României la Consiliului Uniunii Europene.