Home»Noutăți»Miza următoarelor luni este să ne ridicăm la nivelul cauzelor pentru care ne implicăm în politică

Miza următoarelor luni este să ne ridicăm la nivelul cauzelor pentru care ne implicăm în politică

0
Shares
Pinterest Google+

Colaborarea partidelor politice de dreapta în perspectiva alegerilor de anul acesta nu este un impediment pentru stânga românească. Imaginați-vă la câte presiuni, la câte interese ascunse și la câte comenzi trebuie să răspundă candidații lor susținuți de noua camarilă politică de dreapta. Acest lucru ne oferă oportunitatea să prezentăm românilor diferențele dintre viziunile noastre, dar mai ales să oferim un răspuns puternic, serios și credibil. Să ne redefinim acțiunea politică și să fim partidul celor mulți, singurul partid cu adevărat de stânga.

Marea majoritate a românilor se așteaptă de la noi să fim responsabili, umani și coerenți. Nu discursul agresiv este soluția, ci forța argumentelor din discursul nostru. Cu Congres sau fără, putem acționa în echipă, în direcția așteptată de români, ne putem prezenta viziunea pentru țară, o viziune coerentă, adaptată societății contemporane, putem arătă faptul că am dezvoltat comunitățile pe care le-am guvernat și că o putem face și mai bine pe viitor, inclusiv acolo unde poate nu am reușit tot ce ne-am propus.

Pentru a urma o nouă cale, pentru a obține încrederea cetățenilor la alegerile locale și parlamentare, este nevoie de modernizarea partidului, de profesionalizarea acțiunii noastre politice, de valorificarea potențialului existent în rândul membrilor și simpatizanților noștri. Dacă ne respectăm colegii, dacă ascultăm, dacă vom fi sinceri și fără teamă, dacă suntem cu toții bine intenționați, atunci avem o șansă să reconstruim partidul. Nu contează funcția pe care o ocupi, ci implicarea și ceea ce poți face pentru promovarea ideilor noastre politice și câștigarea alegerilor. Mulți din colegii noștri din teritoriu nu sunt interesați de componența Biroului Permanent sau a Comitetului Executiv. Ei sunt mai degrabă preocupați de ceea ce facem. Și eu sunt la fel.

Alegerile de anul acesta ne oferă ocazia să ne diferențiem, să ne asumăm istoria de peste 126 de ani a social-democrației în România, să arătăm că suntem un partid istoric care continuă lupta pentru echitate, justiție socială, democrație. Trebuie să prezentăm oamenilor diferențele dintre noi, o stânga modernă, capabilă să asigure dezvoltarea societății, și dreapta rapace, lipsită de viziune și de soluții. O alegere rațională între promotorii de dreapta ai austerității și o stângă care luptă pentru dezvoltare echitabilă.

Ei sunt cei care vor să privatizeze sănătatea, care nu vor venituri decente pentru români, care ne divizează în categorii. Ei se cred imuni în fața legii și ignoră normele democratice. Dreapta își dorește toată puterea pentru a construi o Românie în care doar clientela politică are acces la bunăstare. Noi ne dorim drepturi sociale și libertăți, un parteneriat pentru dezvoltarea României între mediul privat și cel public, mai multă democrație, o lume fără inegalități, comunități dezvoltate sustenabil.

Trebuie să arătăm că suntem diferiți de ei peste tot în țară și nu doar prin discurs, ci mai ales prin realizări, proiecte și viziune.

Sunt convins că acesta este drumul pe care trebuie să mergem. Acesta este modelul de societate pe care românii, atât din țară, cât și din străinătate, și-l doresc. Miza următoarelor luni este să ne ridicăm la nivelul cauzelor pentru care ne implicăm în politică. Fără compromisuri, determinați, cu forță și încredere. Oamenii se așteaptă de la noi să luptăm pentru ceea ce credem și să le apărăm drepturile.

Previous post

Este nevoie de responsabilitate din partea decidenților și a întregii clase politice

Next post

Noua criză a migranților de la frontierele Uniunii Europene, un posibil risc pentru Europa