Home»Campanii»Întâlnire, la Berlin, cu membrii think-thank-ului „Polis 180“ și cu secretarul de stat parlamentar, Stephan Mayer

Întâlnire, la Berlin, cu membrii think-thank-ului „Polis 180“ și cu secretarul de stat parlamentar, Stephan Mayer

0
Shares
Pinterest Google+

În marja vizitei de la Berlin, am avut o întâlnire cu membrii think-thank-ului „Polis 180“, pe teme de afaceri europene, și cu secretarul de stat parlamentar, Stephan Mayer, din cadrul Ministerului Federal de Interne, Construcție şi Patrie.

Cu această ocazie, au fost discutate o serie de subiecte aflate în prezent pe agenda europeană în perspectiva Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Am reiterat, în discuțiile cu partenerii germani, dorința țării noastre de a finaliza procesul de integrare în spațiul Schengen. Pledăm pentru un spaţiu Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie.

Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv legitim al României, având în vedere că țara noastră a îndeplinit criteriile de aderare și ținând cont de contribuția semnificativă la asigurarea securității frontierelor externe ale Uniunii Europene.

berlin 1

Previous post

Discuții în cadrul Consiliului de Afaceri Generale despre viitorul cadru financiar multianual.

Next post

A doua trilaterală România-Germania-Franța împreună cu Michael Roth și Nathalie Loiseau.