Home»Noutăți»Încă patru miliarde de euro obținute pentru programul Orizont Europa

Încă patru miliarde de euro obținute pentru programul Orizont Europa

0
Shares
Pinterest Google+

Finalizarea negocierilor privind bugetul european a adus un plus de 4 miliarde de euro programului Orizont Europa care acum se ridică la 84,9 miliarde pentru următorii șapte ani sub ținta inițială. Și programul pentru sănătate a primit în plus 3,4 miliarde pentru a ajunge la un total de 5,1 miliarde, mult însă sub suma promisă de 9,4 miliarde.

Cu toate că au existat creșteri de alocări în aceste negocieri, liderii statelor membre trebuie să înțeleagă că nu cresc aceste sume pentru cineva sau pentru o instituție. Nu este o competiție. Fondurile se duc spre cetățeni, spre zonele și proiectele care ajută oamenii. Ori astăzi, cercetarea și sănătatea sunt prioritare.

Chiar recent Uniunea Europeană a aprobat 23 de noi proiecte de cercetare, dintre care 5 au echipe sau instituții din România. Vor primi o sumă totală de 128 de milioane de euro pentru a aborda pandemia și efectele acesteia.

Finanțarea este acordată în cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare, și face parte din angajamentul Uniunii Europene și a statelor membre în valoare de 1,4 miliarde de euro sub forma inițiativei „Răspunsul mondial la coronavirus”.

Previous post

O Uniune Europeană pentru copii

Next post

Acord istoric privind viitorul buget european