Home»Noutăți»Guvernul a zis una la Bruxelles și alta ne spune la București

Guvernul a zis una la Bruxelles și alta ne spune la București

0
Shares
Pinterest Google+

1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană.

2. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor tăia niciun ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și că vor promova un buget de austeritate.

3. La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene. La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.

4. La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație. La București, ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri.

5. La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni.

6. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus.

Minciuna are picioare scurte. S-a văzut deja cu bugetul pe anul acesta. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos.

Previous post

Nu voi accepta ca educația să fie folosită ca instrument politic sau de PR

Next post

România trebuie să aloce fonduri suficiente pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii dedicate copiilor bolnavi de cancer