Home»Campanii»#EUdialogues la #AlbaIulia împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România.

#EUdialogues la #AlbaIulia împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România.

0
Shares
Pinterest Google+

Mesajul meu s-a axat pe coeziunea țărilor democratice și a blocului comunitar.

Am explicat că noi credem că nu trebuie să existe o competiţie între Uniunea Europeană şi Statele Unite sau între politica de apărare comună şi NATO, toate pot merge împreună, prin dialog. Statele Unite sunt foarte importante pentru noi, NATO este foarte importantă pentru noi, Uniunea Europeană este foarte importantă pentru noi. România, chiar dacă se află în Estul Europei, poate fi, şi este, să ştiţi, uneori, un intermediar al acestui dialog, pe multe componente.

Suntem chiar, din păcate uneori, din ce în ce mai puţine ţări cu astfel de valori, ar fi păcat ca noi să nu lucrăm împreună şi să nu dialogăm mai mult şi, de aceea, este important un parteneriat transatlantic pentru Europa, în ansamblul său, dar şi pentru Statele Unite, care au nevoie de Uniunea Europeană.

În Europa nu trebuie să mai vorbim de clivaje. România nu susţine această competiţie sau această ruptură între Est, Vest, Nord şi Sud. Credem noi că ar trebui să conştientizăm, încă odată, ceea ce au spus părinţii fondatori ai proiectului european, că trebuie să avem încredere unii în alţii şi trebuie să lucrăm împreună. Nu este vorba despre cei care contribuie mai mult sau cei care beneficiază mai mult. Nici măcar nu există acest lucru. Cum a spus fostul ministru de externe german, toată lumea beneficiază ca urmare a fondurilor europene sau ca urmare a fondurilor de coeziune. (…) Nu ne dorim ca aceste disparităţi să fie intensificate, dar pentru a nu creşte aceste disparităţi trebuie să ne ascultăm mai bine unii pe ceilalţi, să ieşim din stereotipuri.

32222458_1277392732363906_6153799235851517952_n

Previous post

Crosul #Europei la Alba Iulia.

Next post

Nu este suficient să vorbim despre Uniunea Europeană, trebuie să și acționăm pentru ca această construcție să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni.