Home»Noutăți»Este important să ne întoarcem la conceptele fundamentale ale construcției europene – coeziunea între statele membre, între regiuni și între cetățeni.

Este important să ne întoarcem la conceptele fundamentale ale construcției europene – coeziunea între statele membre, între regiuni și între cetățeni.

0
Shares
Pinterest Google+

În eforturile noastre de a construi o Uniune Europeană mai puternică, este important să ne întoarcem la conceptele fundamentale ale construcției europene, acest proiect fiind bazat, în primul rând, pe coeziunea între statele membre, între regiuni și între cetățeni.

Am discutat despre aceste aspecte, dar și despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, aflat în vizită la București.

Apreciem rolul Comitetului European al Regiunilor de a oferi municipalităților și regiunilor posibilitatea de a se implica în mod direct în procesul legislativ european și suntem convinși că Summitul European al Regiunilor și Orașelor, care va avea loc la București, în perioada 14-15 martie 2019, va reprezenta o bună oportunitate pentru ca autoritățile locale și regionale să-și facă auzite vocile cu privire la viitorul nostru comun.

Previous post

Propunerile legislative privind viitoarea politică de coeziune discutate în cadrul #EUROIMPACT.

Next post

Discuții cu Günther Oettinger, comisarul european pentru Buget și Resurse Umane, despre viitorul buget european multianual.