Home»Noutăți»Drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască în Marea Britanie

Drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască în Marea Britanie

0
Shares
Pinterest Google+

Sunt unul din acei români reîntorși în țară după aproape 9 ani trăiți în afara României și am responsabilitatea, în calitate de europarlamentar intrat după Brexit, să mă lupt pentru drepturile diasporei românești oriunde în lume.

În urmă cu doi ani, pe când reprezentam România, în calitate de ministru al afacerilor europene, am obținut garanții ferme pentru românii care se află deja în Marea Britanie, iar astăzi trebuie să obținem drepturi și oportunități egale pentru toți românii care doresc să trăiască acolo, care doresc eventual să se întoarcă în România, care studiază sau vor să facă afaceri în ambele țări. În Parlamentul European, românii din Marea Britanie au în mine un reprezentant determinat să le apere drepturile.

De aceea, în acest weekend, am fost la Londra cu deputații Florin Manole și Andrei Pop și secretarul general PES activists România, Janina Sitaru, pentru a propune un set de acțiuni post-Brexit printre care un sistem de monitorizare și alerte.

O întâlnire interesantă a fost cu comunitatea românească din Brent, una din cele mai importante din Regatul Unit, la care a participat parlamentarul britanic, Barry Gardiner.

Previous post

Reacție la creșterea numărului de acte de agresiune online împotriva copiilor

Next post

Partidul Social Democrat revine spre direcția pro-europeană