Home»Campanii»Discuții, la Zagreb, în vederea intensificării dialogului la nivel de Trio de Preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene.

Discuții, la Zagreb, în vederea intensificării dialogului la nivel de Trio de Preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene.

0
Shares
Pinterest Google+

Am avut plăcerea să mă aflu astăzi la Zagreb în vederea intensificării dialogului la nivel de Trio de Preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene pentru a discuta cu Andreja Metelko-Zgombić, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, Miro Kovač, președintele Comitetului de Politică Externă al Parlamentului Republicii Croația și cu Davor Ivo Stier, vicepreședinte al Comitetului de Afaceri Europene din Parlamentul Republicii Croația

În cadrul consultărilor, a reieșit nivelul avansat al pregătirilor la nivelul țărilor din Trio, cooperarea avansată în domeniul afacerilor europene dar și importanța pe care cele România și Croația o acordă Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. De altfel, România și Croația vor prelua președinția SUERD pe perioada Președinției Consiliului UE, în această logică a nevoii de revigorare a strategiei macroregionale.

#RO2019EU04

Previous post

Nu politizați Președinția României la Consiliul Uniunii Europene

Next post

A 7-a ediție a Romanian Energy Forum, organizat la Bruxelles și destinat promovării sectorului energetic românesc.