Home»Campanii»Discuții constructive cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Halbe Zijlstra despre aderarea României la Schengen.

Discuții constructive cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Halbe Zijlstra despre aderarea României la Schengen.

0
Shares
Pinterest Google+

     M-am aflat ieri la Haga, pentru a discuta cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Halbe Zijlstra, despre aderarea României la Schengen și relațiile între cele două țări în plan european.
Discuțiile au fost constructive și reprezintă un pas important în strategia Guvernul României de a promova viitoarea Președinție a Consiliului Uniunii Europene. Olanda este un important partener economic al României și trebuie ca aceste bune relații să existe și la nivel politic.
Un subiect important aflat pe agendă a fost aderarea țării noastre la Schengen și de ce acest lucru trebuie să fie un element de interes pentru Olanda. România respectă de mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen. Este timpul să fim clari și să cerem partenerilor noștri să respecte reglementările europene aprobând aderarea noastră la acest mecanism.
Aderarea României este un drept. Mesajul Comisiei Europene și a multor țări europene partenere este clar: România trebuie primită în Schengen. Nu mai avem ce și de ce aștepta.
România participă deja la toate mecanismele tehnice în materie prin eforturile Ministerului Afacerilor Interne și susține la nivel guvernamental toate măsurile care garantează îndeplinirea lor cu succes. În opinia mea, un vot în Consiliul JAI este necesar.

Previous post

O agendă plină cu activități pentru pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Next post

Tur de forță la Bruxelles pentru a prezenta eforturile Guvernului României pentru pregătirea în cele mai bune condiții a Președinției Consiliului Uniunii Europene din primul semestru 2019.